čtvrtek 9. června 2016

Stravování se mimo domov...

Návštěva restaurací nemusí být pohroma. Dnes se podíváme na to, jak s radostí jít do restaurace a bez výčitek! 



Mějte na pozoru, jaké restaurace navštěvujete. Jídla za 60 Kč, včetně polévky a pití, asi nebudou moc kvalitní.
Dále se vyhýbejte takovým restauracím, kde za určitý poplatek můžete jíst co chcete. Pak je těžké si nenabrat všechno, co je v nabídce. 
Já to sama moc dobře znám...ráda navštívím "running sushi"..Ze začátku jsem se těžko ovládala a bylo by pak zle. 
Což mě samozřejmě ponaučilo a hlavně, po zadání množství do kalorických tabulek, mě málem trefil šlak...


Vybírejte jídla, která jsou hlavně: ve vlastní šťávě, vařené, grilované, pečené, na páře...
Vyhýbejte se názvům: smažené, gratinované, restované, křupavé, připravované na másle, ...se smetanovou omáčkou apod. 





Pokud si objednáváte salát, mějte na pozoru, aby zelenina byla čerstvá, syrová nebo připravovaná v páře. Grilovaná často plave v oleji..(ono to často nebývá grilované, ale potopené v pánvi).

Nebojte se oznámit číšníkovi, že si přejete salát například bez slaniny, krutónků či tučného sýra. 

Kdo chodí na polední menu, nebojte se říci, že nechcete ke kuřecímu steaku krokety, ale třeba jen zeleninu nebo vařený brambor. 
Dejte si pozor na skryté tuky...Požádejte obsluhu, aby vám kuřecí steak nepolévali například tučným sýrem či brambory máslem...
Vybírejte nejčastěji krůtí či kuřecí maso, pečenou či grilovanou rybu, nebo libové červené maso. Místo hranolek si dejte radši pečené brambory. 


A nejdůležitější: NESTYĎTE SE! AŤ SI KAMARÁDKA KLIDNĚ OBJEDNÁ SMAŽÁK S HRANOLKAMI...

VY ŽIJETE ZDRAVÝM ŽIVOTNÍM STYLEM!
AŤ UŽ MAJÍ PŘIPOMÍNKY NEBO NE ("dej si se mnou...jeee ty a ty tvoje diety, s tebou někam chodit..."), VY BUDETE ODCHÁZET Z RESTAURACE S DOBRÝM POCITEM A LEHKÝM ŽALUDKEM :-).
Nebojte se ozvat, poproste (hlavně slušně :D) obsluhu, aby vám připravili jídlo, tak jak si přejete vy

Důležité je vybírat správně a hlavně mít vše pod kontrolou :-)! 


1 komentář:

  1. To mi připomnělo, když jsem jednou byla na jídle v takovém trochu pajzlu (kde ale fakt dobře vaří), chtěla jsem přírodní řízek s okurkovým salátem. A číšník na mě otráveně "A přílohu jakou?!", já: "No já ten salát beru jako přílohu." Hodil na mě xicht s pozdviženým obočím a zmizel. Hrozný přístup :/.

    OdpovědětVymazat